Habkönnyű barackos-túrós pite

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 12 dkg lágy vaj
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek tejföl

A túrós krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 4 tojás + a tésztából kimaradt fehérje
  • 1 citrom frissen facsartleve
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 3 lapított ek búzadara
  • 6 dkg cukor
  • Ízlés szerint friss gyümölcs

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodom, a tetejét megpakolom az ízlés szerint aprított gyümölccsel (én negyedeltem a sárgabarackot).

A tojásfehérjéket kemény habbá verem.

Egy másik tálban összekeverem a krém hozzávalóit, majd óvatosan beleforgatom a habbá vert fehérjét és a gyümölcs tetejére öntöm.

170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 45-50 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.

Porcukorral megszórva kínálom.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

Miután három napja ettük az anyóséktól kapott, isteni, bio sárgabarckot és még mindig volt belőle (hát igen, nem sajnálták), gondoltam sütök valami finomat.

Kívántam a túrót és valami habosat…így született ez a recept és jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra, mert azon felül, hogy elronthatatlan, eszméletlen finom is és valójában a legtöbb gyümölccsel készíthető, így nekem most egy ideig biztos, hogy nagy favorit lesz.

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük