Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg cukor
- 1 tk sütőpor
- 12 dkg lágy vaj
- 1 tojássárgája
- 1 ek tejföl
A túrós krémhez:
- 50 dkg túró
- 4 tojás + a tésztából kimaradt fehérje
- 1 citrom frissen facsartleve
- 1 ek vaníliás cukor
- 3 lapított ek búzadara
- 6 dkg cukor
- Ízlés szerint friss gyümölcs
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodom, a tetejét megpakolom az ízlés szerint aprított gyümölccsel (én negyedeltem a sárgabarackot).
A tojásfehérjéket kemény habbá verem.
Egy másik tálban összekeverem a krém hozzávalóit, majd óvatosan beleforgatom a habbá vert fehérjét és a gyümölcs tetejére öntöm.
170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 45-50 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.
Porcukorral megszórva kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

Miután három napja ettük az anyóséktól kapott, isteni, bio sárgabarckot és még mindig volt belőle (hát igen, nem sajnálták), gondoltam sütök valami finomat.
Kívántam a túrót és valami habosat…így született ez a recept és jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra, mert azon felül, hogy elronthatatlan, eszméletlen finom is és valójában a legtöbb gyümölccsel készíthető, így nekem most egy ideig biztos, hogy nagy favorit lesz.