Kekszes-szilvás túró rudi

Nyáron különösen jól jönnek a sütés nélküli finomságok receptjei, de ez egy olyan desszert, ami biztos, hogy minden évszakban nagy sikert arat az éppen aktuális szezon gyümölccsel vagy akár befőttel is.

Mint úgy általában nálunk minden recept, ezt is nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom.

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 20 dkg Gullon Maria keksz
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • 30 dkg túró
  • 12 dkg mascarpone
  • 2 tk vanília kivonat
  • 1 cs zselatin fix
  • Ízlés szerint édesítő és szilva

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 8 dkg vaj

Elkészítés:

A kekszet összetöröm (5 db-ot félre teszek, ezzel fedem be a végén), elkeverem a kakaóporral az olvasztott vajjal majd egy folpackkal kibélelt őzgerinc formába simítom.

A töltelék hozzávalóit összekeverem, beleforgatom az apró kockára vágott szilvát, a kekszes alapba kanalazom, a tetejére rásorakoztatom az elején félre tett kekszeket és hűtőbe teszem.

Kb. fél órát hűtöm, majd kifordítom a formából és leveszem a folpackott.

A csokoládét a vajjal együtt, gőz fölött megolvasztom és leöntöm vele a süteményt, majd visszateszem a hűtőbe és hagyom, hogy megdermedjen.

Elkészítési idő: 15 perc + hűtés

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük