Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben!
RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!
A meggy és mák párosítása nálam mindig jöhet, egyszerűen nincs alkalom amikor ennek ellen tudnék állni. Ez a mosatni süti egy véletlen találmány és biztos, hogy felkerül a top3-ba mert nagyon finom volt és ezért jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra, mert szuper egyszerű elkészíteni. Csak össze kavarom és már mehet is a sütőbe.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg darált mák
- 30 dkg finomliszt
- 18 dkg porcukor
- 1 tk sütőpor
- 2,5 dl tej
- 1 tojás
- 2 ek olaj
- 1 üveg magozott meggybefőtt
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 4 dl befőtt lé
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy kézi habverővel simára keverem, vajazott/lisztezett tepsibe öntöm, elsimítom, a tetejére dobálom a lecsepegtetett meggybefőttet és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 40-45 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat! Végezzünk tűpróbát.
A meggyléből, cukorból, pudingporból, sűrű masszát főzök és hagyom kihülni.
Amikor a tészta is kihült, deszkára borítom, kettévágom, megkenem a krémmel, ráhelyezem a tetejét, ízlés szerint szeletelem és porcukorral megszórva kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
