Meggyes-mákos szelet

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben

RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!

 

A meggy és mák párosítása nálam mindig jöhet, egyszerűen nincs alkalom amikor ennek ellen tudnék állni. Ez a mosatni süti egy véletlen találmány és biztos, hogy felkerül a top3-ba mert nagyon finom volt és ezért jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra, mert szuper egyszerű elkészíteni. Csak össze kavarom és már mehet is a sütőbe.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg darált mák
  • 30 dkg finomliszt
  • 18 dkg porcukor
  • 1 tk sütőpor
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 2 ek olaj
  • 1 üveg magozott meggybefőtt

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 4 dl befőtt lé

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy kézi habverővel simára keverem, vajazott/lisztezett tepsibe öntöm, elsimítom, a tetejére dobálom a lecsepegtetett meggybefőttet és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 40-45 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat! Végezzünk tűpróbát.

A meggyléből, cukorból, pudingporból, sűrű masszát főzök és hagyom kihülni.

Amikor a tészta is kihült, deszkára borítom, kettévágom, megkenem a krémmel, ráhelyezem a tetejét, ízlés szerint szeletelem és porcukorral megszórva kínálom.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük