Csőben sült mediterrán rakottas

IRATKOZZ FEL YOUTUBE csatornánkra is!

 

Ismét egy egyszerűen, finomat receptet hoztam Nektek, ezúttal hús nélkül.

Bárki könnyedén összedobhatja és a siker nem marad el. Egy igazán pikánsl laktató és mégis könnyed étel lesz a végeredmény!

Hozzávalók:

  • 40 dkg burgonya (édesburgonyával is nagyon finom)
  • 30 dkg padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 12,5 dkg mozzarella
  • 10 dkg feta sajt
  • 25 dkg túró
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • 3 paradicsom
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors, olívaolaj

Elkészítés:

A burgonyát és a padlizsánt vékony-, a paradicsomot vastag szeletekre vágom.

A túrót villával áttöröm, hozzá adom a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott mozzarellát és a szintén apróra vágott fetát, megszórom az aprított petrezselyem zölddel, meglocsol egy evőkanál olívaolajjal, ízlés szerint sózom, borsozom, majd alaposan összekeverem

Egy tűzálló tálat kikenek olívaolajjal, besorakoztatok egy réteg burgonyát, sózom, borsozom, mehet rá egy réteg padlizsán, szintén sózom borsozom, majd rásimítom a sajtos-túrós keverék felét, megint egy réteg burgonya, só, bors, padlizsán, a fetás keverék másik fele, a tetejét befedem paradicsom karikákkal és lefedés nélkül, 170 fokra előmelegített sütőben, légkevesréses fokozaton 50-55 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő, sütőnként változhat, egy villával ellenőrizzük, hogy megpuhultak-e a zöldségek.

Forrón, kevéske olívaolajjal megcsorgatva kínálom.

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük