IRATKOZZ FEL YOUTUBE csatornánkra is!
Mostanság nagyon sok, finom süteményt készítettem, de nekem mégis ez a szilvás lepény mind között a leglegleg és az elmúlt időben, rendszeresen visszatér a készítendők közé.
Az egyetlen sütemény amit “csak” úgy, a saját kedvemért is megsütök.
Nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom, így jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra.
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 2 tojás
- 50 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1,25 dl olaj
- 3,5 dl tej
- csipet só
- ízlés szerint szilva
- 3 ek cukor+1 tk őrölt fahéj a szóráshoz
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a többi alapanyagot is, alaposan kikeverem és sütőpapírral bélelt tepsibe (belső méret 36 cm x 26 cm) öntöm.
A tetejét megpakolom felezett/magozott szilvával, megszórom a cukorral elkevert fahéjjal és 175 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 25-30 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő, sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.
Elkészítési idő: 40 perc
