Fahéjas-cukros szilvás lepény

IRATKOZZ FEL YOUTUBE csatornánkra is!

 

Mostanság nagyon sok, finom süteményt készítettem, de nekem mégis ez a szilvás lepény mind között a leglegleg és az elmúlt időben, rendszeresen visszatér a készítendők közé.

Az egyetlen sütemény amit „csak” úgy, a saját kedvemért is megsütök.

Nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom, így jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra.

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 50 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1,25 dl olaj
  • 3,5 dl tej
  • csipet só
  • ízlés szerint szilva
  • 3 ek cukor+1 tk őrölt fahéj a szóráshoz

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a többi alapanyagot is, alaposan kikeverem és sütőpapírral bélelt tepsibe (belső méret 36 cm x 26 cm) öntöm.

A tetejét megpakolom felezett/magozott szilvával, megszórom a cukorral elkevert fahéjjal és 175 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 25-30 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő, sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.

Elkészítési idő: 40 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük