Naan kenyér

IRATKOZZ FEL YOUTUBE csatornánkra is!

 

Ez az indai lepény kenyér nálunk igazi nagy kedvenc. Frissen kisütve, még lágy melegen isteni, de ha egy nagyobb mennyiséget sütünk, még több nap múlva is finom puha marad.

Nem csak idai étlek kiválló kísérője, hanem a hétköznapokban is igazi csemege.

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiörlésű liszt
  • 10 dkg finom liszt
  • 1 dl natúr görög joghurt
  • 1 dl víz
  • 1 tk só
  • 1 ek olaj
  • 1 púpozott tk szárított élesztő
  • 1 púpozott tk sütőpor

Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan kidolgozom – nem kell külön felfuttatni az élesztőt – cipót formálunk belőle, kendővel letakarom és kelni hagyom.

Mikor megkelt a tészta, feldarabolom és kb fél cm vastagságúra nyújtom. Az, hogy hány részre vágjuk, attól függ, hogy milyen méretű “kenyereket” szeretnénk.

Egy serpenyőt – legjobb ha wookot – felforrósítok, meglisztezem, beleteszem a kinyújtott tésztát, lefedem egy fedővel, majd mikor már felhólyagosodott és a hólyagok bebarnultak megfordítom és készre sütöm.

Elkészítési idő: 25 perc + kelesztés

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük