Ha megőriznéd kedvenc receptjeid az utókornak, Neked is szükséged van egy szuper Receptgyűjtőre! ITT!
A tejbegríz sokunk nagy kedvence. Legyen akármilyen finom, nekem személy szerint a legnagyobb favorit a menzás verzió…bár lehet csak az eltelt sok-sok év és az emlékek amik megszépítik, de ettől függetlenül mindig melegséggel tölt el, ha eszembe jut az óriás merőkanál, amivel a konyhásnéni rácsapott egy adagot a tányérra, majd landolt a tetején a cukorral elkevert kakaó.
Most egy újragondolt változatot hoztam Nektek, ami igazán nagyszerű választás ha ennétek néhány kanál habos, édes nyalánkságot.
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 2 ek méz
- 2 tk vanília kivonat
- 1 l tej
- 20 dkg gríz (gm verzió: 30 dkg gm grízalap)
- Ízlés szerint kakaópor, csokoládé, fahéj
Elkészítés:
A tojássárgáját a mézzel és a vaníliával kikeverem. A tejet felforralom, hozzáadom a grízt és folyamatos kevergetés mellett kiforralom.
Amikor elérte a kívánt állagot, hozzákeverem a tojássárgáját, összekeverem, forralok rajta mégegyet és végül hozzáadom a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Ezzel már csak óvatosan összeforgatom és el is készült.
Csészékbe, tálkákba adagolom és ízlés szerint kakaóporral, csokoládával, fahéjjal kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc
