Nagyszerű alternatívája a kenyérnek és ami nagy előnye, hogy nem kell hozzá kovász! Csak összekeverjük, kicsit kelesztjük és már mehet is a sütőbe.
…ha egyszer maradna másnapra, feltétlen próbáljátok ki grillen megpirítva, isteni!
Hozzávalók:
- 7 g szárított élesztő
- 1,4 dl meleg víz
- 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 ek olívaolaj
- csipet só
- koktélparadicsom
- ízlés szerint oregano, bazsalikom
Elkészítés:
A meleg vízben elkeverek egy csipet cukrot, egy csipet liszttel, beleöntöm az élesztőt és hagyom felfutni.
Egy tálba összegyúrom a lisztet, az élesztőt, egy evőkanál olívaolajal, letakarom és meleg helyen, duplájára kelesztem (kb. 30 perc).
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom, négy felé vágom és cipót formálok belőlük.
A cipókat sütőpapírral bélelt tepsire teszem, megkenem a maradék 1 evőkanál olívaolajjal, 10-15 percet kelesztem, majd az ujjammal mélyedéseket nyomok a tetejébe és beleteszem a paradicsomokat.
Ízlés szerint fűszerezzük, majd 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 20-25 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változik.
Elkészítési idő: 10 perc + kelesztés + sütési idő
