fbpx

Kossuth kifli

A Hagyományok Házával közösen hoztunk Nektek ezt az igazán nagy klasszikust ésmutatjuk meg elkészítését a megszokott GastroHobbi főzőcske videóban.

Mielőtt elkészítettem ezt a süteményt alaposan utána jártam a “történelmének”! A legtöbb leírás azt állítja, hogy Kossuth Lajos kedvence volt ez a finomság és abból is a mandulás változat, ezért úgy döntöttem, hogy akkor a – számomra – tradicionális diós helyett én is ezt a mandulás verziót készítem.

Jó szívvel ajánlom Mindenkinek kipróbálásra mert egy igazi egyszerűen, finomat recept!

Hozzávalók:

  • 4 db egész tojás
  • 6 db tojássárgája
  • 24 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 g reszelt citromhéj
  • 5 db tojásfehérje
  • 10 g sütőpor
  • 27 dkg liszt
  • 20 dkg aprított mandula

Elkészítés:

Az egész tojásokat a tojássárgákkal és a cukor felével habosra keverem, majd hozzá adom az olvasztott vajat, a citromhéjat, alaposan kikeverem és félre teszem.

A tojásfehérjéket elkezdem verni és amikor még nem kemény, de már nem is folyós, hozzáadom a cukor másik felét és kemény habbá verem.

A kemény fehérjehabot többszörre, óvatosan a sárgájás masszához fogatom, majd hozzáadom a sütőport, a lisztet és ezzel is óvatosan összeforgatom.

A masszát, sütőpapírral bélelt gáztepsibe borítom, megszórom az aprított mandulával és 160 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 25-30 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.

A sütő aljába szoktam tenni egy hőálló edénybe vizet, hogy sütés közben párologjon.

 

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató