Mert az egyszerűen, finomat “csak összekavarjuk és mehet a sütőbe” receptek az ünnepek alatt is jól jönnek!
Adott volt, hogy tesztelnem kell az új muffin formákat, amik múlt héten érkeztek a webshopba, gondoltam egy új recept is dukál hozzá!
A teszt eredmény 2 x 100%!
A forma isteni! Papír nélkül sem ragad bele, gyönyörűen kivehető, tökéletesen átsült a tészta és nincs ez a recepttel sem másképp!
Fantasztikusan finom és ilyenkor nekem sokat emel az élményen, hogy 5 perc alatt összekevertem és kész is volt!
Az elkészítéshez még annyit, hogy az arányok a kefíres pohárra vonatkoznak!
6 darabos muffin forma ITT!
12 darabos muffin forma ITT!
Hozzávalók – 6 darabhoz-:
- 1 pohár kefír
- 1 tojás
- fél pohár olaj
- 1 tk sütőpor
- fél pohár barnacukor
- 1 tk fahéj
- 1 tk friss reszelt gyömbér – ha nincs akkor por-
- 1 púpozott pohár liszt
Elkészítés:
A kefírt kikeverem a tojással és az olajjal, majd belekeverem az összes többi hozzávalót!
Vajazott/lisztezett formába kanalazom ( tehetünk bele ízlés szerint csoki kockákat is ) és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 25 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.
Elkészítési idő: 5 perc + sütési idő
