Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben! RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!
Ritkán eszünk fagyasztott halat és úgy egyébként bármit ami fagyasztott, de megesik, hogy kiürül a hűtő és ezekre az esetekre van mindig egy kis tartalék a fagyóban.
Nekem ez az étel nagyon ízlik. Nem mondom, hogy egy ízorgi, de nagyon finomak benna a zöldségek, ahogy megsülnek, szóval néha napján jól jön egy ilyen egyszerű recept is.
Hozzávalók:
- 30 dkg alaszkai tőkehal filé – fagyasztott –
- 1 padlizsán
- 1 cukkini
- 1 cékla
- 1 répa
- ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors és olívaolaj
Elkészítés:
A halat kilvasztom, majd sózom, borsozom.
A zöldségeket tetszőleges méretűre darabolom, nem szoktam sózni, hogy roppanósak maradjanak, csak borsozom, majd ráhalmozom egy sütőpapírra, a tetejére teszem a halszeleteket, egy-egy karika citrommal, meglocsolom olívaolajjal, becsomagolom a papírba és 190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 20-25 perc alatt készre sütöm, majd kinyitom a papírt és visszadugom még 5-10 percre, hogy kicsit piruljon.
A sütési idő függ az alapanyagok méretétől.
Ízlés szerint, szimplán a zöldségekkel vagy bulgurral kínálom.
Elkészítési idő: 45 perc
