fbpx

Spenótos-mozzarellás tojásmuffin

Korábban nem túl gyakran használtam muffin sütőt, mert papírt nem szeretek bele tenni,  – illetve ezekhez a reggeli tojásmuffinokhoz szerintem nem is illik – azt meg nagyon nem szeretem mikor beleragad.

Amióta viszont az új formákat használom rendszeresen készül desszert és reggeli is. Nagyon praktikus benne tojás készíteni, csak magába, vagy zöldségekkel (még a spenótot is bele lehet csempészni), sajttal turbózva. Csak belepakolom, mehet a sütőbe, nem tapad bele és pikk-pakk kész, meggyorsítva ezzel a reggeli készítést.

Tapadás mentes muffin forma – 12 darabhoz – ITT!

Tapadás mentes muffin forma – 6 darabhoz – ITT!

Hozzávalók:

  • egy nagy marék friss bébi spenót
  • 5 tojás
  • 10 dkg mozzarella
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A spenótot megmosom, össze aprítom és szétosztom a forma mélyedéseibe, majd rámorzsolom a mozzarellát!

A tojást felverem, sózom, borsozom, hozzáadom a reszelt fokhagymát, összekeverem és a spenótos-sajtos alapra öntöm.

170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 12 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.

 

Elkészítési idő: 20 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató