Korábban nem túl gyakran használtam muffin sütőt, mert papírt nem szeretek bele tenni, – illetve ezekhez a reggeli tojásmuffinokhoz szerintem nem is illik – azt meg nagyon nem szeretem mikor beleragad.
Amióta viszont az új formákat használom rendszeresen készül desszert és reggeli is. Nagyon praktikus benne tojás készíteni, csak magába, vagy zöldségekkel (még a spenótot is bele lehet csempészni), sajttal turbózva. Csak belepakolom, mehet a sütőbe, nem tapad bele és pikk-pakk kész, meggyorsítva ezzel a reggeli készítést.
Tapadás mentes muffin forma – 12 darabhoz – ITT!
Tapadás mentes muffin forma – 6 darabhoz – ITT!
Hozzávalók:
- egy nagy marék friss bébi spenót
- 5 tojás
- 10 dkg mozzarella
- 1 kis gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A spenótot megmosom, össze aprítom és szétosztom a forma mélyedéseibe, majd rámorzsolom a mozzarellát!
A tojást felverem, sózom, borsozom, hozzáadom a reszelt fokhagymát, összekeverem és a spenótos-sajtos alapra öntöm.
170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 12 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.
Elkészítési idő: 20 perc
