fbpx

Cukkini lepcsánka

Nálunk a lepcsánka szinte minden zöldségből jöhet, két nagy kedvencem zellerből és cukkiniből, most a cukkinit hozom Nektek.

Megírom a mennyiségeket amiből én készítettem, de ez elég relatív mert függ a tojástól, liszttől, cukkinitől. A lényeg, hogy egy közepesen kemény, ne folyós, masszát kapjunk.

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű cukkini
  • 4 ek liszt
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A cukkinit nagy lukú sajtreszelőn lereszelem, hozzáadom a lisztet, a tojást, a zúzott fokhagymát, sózom, borsozom, összekeverem és tapadásmentes serpenyőbe -esetlge pici olajjal megspriccelve- halmokat kanalazok, ellapítgatom és mindkét oldalát szép pirosra sütöm.

Ha szeretnétek egy jó serenyőt, amiben olaj nélkül is jól tudtok sütni, nézzétek meg az én kedvencemet ITT!

 

Elkészítési idő: 25 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató

Receptgyűjtő

könyv

Csak 2.190 Ft

VÉGRE MEGÉRKEZETT!

A kívül-belül megújult

GastroHobbi receptgyűjtő

könyv újra elérhető!