Nálunk a lepcsánka szinte minden zöldségből jöhet, két nagy kedvencem zellerből és cukkiniből, most a cukkinit hozom Nektek.
Megírom a mennyiségeket amiből én készítettem, de ez elég relatív mert függ a tojástól, liszttől, cukkinitől. A lényeg, hogy egy közepesen kemény, ne folyós, masszát kapjunk.
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű cukkini
- 4 ek liszt
- 1 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A cukkinit nagy lukú sajtreszelőn lereszelem, hozzáadom a lisztet, a tojást, a zúzott fokhagymát, sózom, borsozom, összekeverem és tapadásmentes serpenyőbe -esetlge pici olajjal megspriccelve- halmokat kanalazok, ellapítgatom és mindkét oldalát szép pirosra sütöm.
Ha szeretnétek egy jó serenyőt, amiben olaj nélkül is jól tudtok sütni, nézzétek meg az én kedvencemet ITT!
Elkészítési idő: 25 perc + sütési idő
