fbpx

Pikáns rizses egytál

Ha szeretnél saját Receptgyűjtő könyvet, vagy meglepnél vele valakit, ITT találod!

 

Valójában ez a recept lehetne húsmentesis, de azért én egy kis füstöltszalonnát csak bele tettem és meg kell mondjam nem rontotta el, de természetesen, aki egy kis vegára vágyik, készítse anélkül…és tovább megyek, ha meg nagyon hiányzik bele a hős, mehet bele egy kis pirított csirkemell, csirkecomb, de sertésszűzet is el tudok képzelni hozzá.

Szóvaljól variálható recept, de én most írom az alapot.

Hozzávalók:

  • 4 szelet füstöltszalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg jázmin rizs
  • 40 dkg darabolt paradicsom konzerv levével együtt
  • 1 babérlevél
  • 1 kk kurkuma
  • 1 kk római kömény
  • 1 tk kakukkfű
  • 40 dkg vörösbab konzerv, leve nélkül, átmosva
  • 3,5 dl víz
  • ízlés szerint só és chili

Elkészítés:

A szalonnát apró kockára vágom, zsirjára sütöm, majd hozzáadom a finomra vágott vöröshagymát és üvegesre pirítom.

Amikor a hagyma elkészült, ráöntöm a rizst, átforgatom a zsiradékon majd mehet bele a paradicsom, a babérlevél, a chili, a kurkuma, a kömény, a kakukkfű, a zúzott fokhagyma és ezzel is néhányszor átforgatom, hogy a hő hatására kijöjjenek a fűszerek aromái.

Mikor már finoman illatozik (1-2 perc) hozzáadom az átmosott, lecsepegtetett babot, felöntöm a vízzel, sózom és fedővel lefedve, takarék lángon, 20-25 perc alatt puhára párolom.

Aprított petrezselyemzölddel megszórva kínálom.

Elkészítési idő: 40 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató

DESSZERTGYŰJTŐ

könyv

csak 2.190 Ft