Neked van már saját Receptgyűjtő könyved? A legjobb hely kedvenc receptjeidnek! ITT!
Most csak egy gyors húsmentes receptet hozok Nektek, amit én nagyon szeretek. Finom, pikáns, gyors ebédet tudtok készíteni, mindössze néhány hozzávalóból!
Hozzávalók:
- 10 dkg bulgur
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb vagy két kisebb cukkini
- 1 ek vaj
- 1 ek olívaolaj + a cukkini kenéshez
- 2 szál újhagyma
- 4 közepes paradicsom
- 1 marék aprított, friss bazsalikom vagy 1 tk szárított
- 1 tk aprított friss oregano vagy szárított
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 ek reszelt parmezán
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A bulgurt felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, hozzáadom a zúzott fokhagymát és fedő alatt, takarék hőmérsékleten puhára párolom.
A cukkinit megmosom, hosszába ketté vágom, kikaparom a belsejét, majd megkenem olívaolajjal és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 10 perc alatt elősütöm.
A cukkini belsejét felaprítom, a paradicsomot felkockázom, a hagymát vékony karikára vágom.
Egy serpenyőben felolvasztom a vajat, hozzáadom az olívaolajat, rádobom a felkaikázott újhagymát, megpárolom, majd mehet rá a cukkini belseje, a felkockűzott paradicsom, só, fűszerek és alaposan kiforralom. Mikor kész, hozzákeverem a megpárolt bulgurt.
A paradicsomos bulguros keverék felét szétosztom az elősütött cukkinibe, megszórom az összekevert reszeltsajtok felével, rápakolom a ragu másik felét, megszórom a maradék sajttal és kb. 20 perc alatt készre sütöm (170 fok, légkeverés).
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
