A jó recepteknek kell egy szuper Receptgyűjtő, hogy fennmaradjanak az utókor számára! Ha Te is szeretnél egyett ITT megtalálod!
Hozzávalók:
- 8 szép szelet sertés borda
- 1 ek mangalica zsír
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 kk őrölt fűszerkömény
- 5 dl világos sör
- 3 ek krémes dijoni mustár
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A hússzeleteket a tenyeremmel kicsit megcsapkodom, -ezt nem szoktam klopfolni-, sózom, borsozom, majd a mangalica zsíron mind a két oldalát elősütöm.
Amikor a hús kérget kapott, tányérra szedem és a visszamaradt zsiradékra dobom a felkarikázott hagymát,megdinsztelem, majd hozzáadom a fűszerpaprikát, a köményt, felöntöm a sörrel, elkeverem benne a mustárt, majd visszateszem az elősütött hússzeleteket és fedő alatt, alacsony hőmérsékleten 60-70 perc alatt puhára párolom. A párolási idő függ a hús vastagságától is. A lényeg, hogy finom omlós legyen.
Nagyon szeretjük hozzá a petrezselymes krumplit, így azt ajánlom mellé köretnek.
Elkészítési idő: 20 perc + párolás
