Nagyon szeretjük a főzelékeket, így igyekszem minden héten legalább kétszer készíteni és emellett törekszem a változatosságra is.
A babfőzelékre van márfenn több recept is, mert ez az egyik kedvenc főzelék alapanyagom, de most megint egy új ötletet hozok Nektek!
Mint mindig, most is leírom, hogy nem érzem, hogy a “sapanyol viaszt találtam fel vele” vagy “nobel díjat érdemelnék” csak, hogy néhányat említsek, milyen üzenetek szoktam kapni, mikor ilyen étel receptjét hozom, szimplán csak ötletadónak szánom.
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 5 közepes méretű burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl tejfől vagy görög joghurt
- 2 babérlevél
- 3 ek aprított kapor
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockára vágom, kevéske zsiradékon üvegesre párolom, majd hozzá adom a babot, a meghámozott, nagyobb kockára vágott burgányot, az aprított kaprot, a babérlevelet, pár percet együtt párolom, majd felöntöm annyi vízzel ami éppenhogy ellepi, sózom és fedő alatt puhára főzöm.
Amikor a zöldségek megpuhultak, a tejfölt/joghurtot turmixba teszem, néhány merőkanál forró lével és a megfőtt burgonyakockák nagy részével, összeturmixolom visszaöntöm a lábosba, borsozom, ha szükséges még sózom és kiforralom.
Fontos, hogy lisztesebb burgonyát használjunk és ne újkrumplit, mert az nem fogja besűríteni.
Ízlés szerint, tükörtojással, pörkölttel kínálom.
Elkészítési idő: 30 perc
