fbpx

Tojásos-pirítottrizses “rizseshús”

Tegnapi “már megint mit főzzek” eredménye ez a rizses hús és semmi extra kommentet nem igényel, legyen elég annyi, hogy felttelenül próbáljátok ki, mert nagyon finom!

Tehettek még bele zöldségeket, borsót, paprikát, répát, szereintem minden jól illik bele, csak nekem nem volt itthon semmi ilyesmi, de így is isteni lett!…illetve készíthetitek csirkemellből, combból, karajból, amit szerettek.

Hozzávalók:

  • 1 csésze basmati rizs
  • 1 fél vöröshagyma meghámozva
  • 40 dkg sertésszűz (vagy csirkemell,-comb, karaj, amit szerettek)
  • 5 tojás
  • 3 tk fűszerpaprika
  • 3 ek aprított petrezselyemzöld
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A rizst egy kevéske zsiradékon megpirítom, amíg a kezem elviseli a hőt kavargatás közben (kézzel keverem), majd felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, adok hozzá egy ek aprított petrezselyemzöldet, beleteszem a hagymát, befedem és takarék lángon puhára párolom.

A húst apró kockára vágom, sózom, borsozom és tetszőleges zsiradékon megpirítom, majd tányérra szedem.

A visszamardt zsiradékon (ha nem maradt pótlom) rántottát sütök a sózott, felvert tojásokból, ha kész ezt is tányérra szedem.

Ismét pótlom a zsiradékot, rádobom a megpárolt rizst és folyamatos kavargatás mellett 4-5 percet pirítom, majd mehet bele a megsütött hús, a rántotta, a fűszerpaprika, az aprított petrezselyemzöld, alaposan összeforgatom és forrón, petrezselyemzölddel megszórva kínálom.

Elkészítés után megszórhatjuk aprított snidlinggel vagy vékony karikára vágott újhagymával.

Elkészítési idő: 30 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató

Gyűjtsd egy helyen kedvenc desszertjeidet!

csak 2.190 Ft