Ha szereted az egyszerűen, finomat recepteket, Neked is kötelező olvasmány a két GastroHobbi könyv! Sok-sok kipróbált recepttel! ITT!
Hozzávalók:
- 50 dkg szilva
- 1 tk őrölt fahéj
- 5 db szegfűszeg
- 1 csomag bourbon vaníliás pudingpor
- 2 ek barnacukor
- 3 dl tej
Elkészítés:
A szilvát megmosom, felezem, kiszedem a magját, lábosba teszem és felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi. Hozzáadom a fahéjat, a szegfűszeget és puhára főzöm.
Egy nyeles lábosba teszem a tejet, a cukrot, a pudingport és kézi habverővel csomómentesre keverem, majd rászedek néhány merőkanállal a forró léből és azzal is alaposan kikeverem.
A szilva egy részét turmixgépbe teszem, leturmixolom, majd visszaöntöm a levesbe a vaníliás-tejes keverékkel együtt és folyamatos kevergetés mellett kiforralom.
Ízlés szerint vízzel vagy tejjel tovább higíthatjuk, ki milyen állagúra szereti, mi úgy szeretjük ha kicsit sűrűbb.
Elkészítési idő: 20 perc
