fbpx

“Fakanalas” meggyes pite – élesztős –

Ez egy igazi “nagyi recept”! …és nekem az egyik kedvencem!

Akkor találtam erre a receptre amikor Gergő mamájától megkaptuk az évtizedek alatt összegyűjtött sok sok receptjét, amit azóta is kincsként őrzünk.

Ha Te is szeretnél ilyen receptgyűjteményt hátra hagyni az utókornak, ITT találod Receptgyűjtő könyvünket és közkívánatra már elérhető a “csak sütis” verzió is!

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 2,5 dl langyos tej
  • 6 dkg porcukor
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • csipet só
  • fél citrom reszelt héja
  • 50 dkg magozott meggy

Elkészítés:

A lisztet a sóval, reszelt citromhéjal elkeverjük, vajjal elmorzsoljuk.

A tejet a porcukorral meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt.

Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a lisztes részhez, beletesszük a tojássárgáját majd fakanállal simára dagasztjuk és. meleg helyen, 30 percet kelesztjük.

Átkeverjük, 20×25 cm tepsibe tesszük, tetejére szórjuk a meggyet, meleg helyen további 15-20 percet kelesztjük.

160 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 35-40 perc alatt készre sütjük.

A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát, illetve a sütő aljába egy hőálló tálba tegyünk vizet, hogy sütés közben párologjon.

Porcukorral megszórva kínáljuk!

Elkészítési idő: 10 perc + kelesztés + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató
19/11/2020 00:00

Még van pár darab 20%-os kuponunk!

Rendeld meg most a receptgyűjtő könyveinket kihagyhatatlan kedvezménnyel!

 

Kuponkód:
GASTROHOBBI20