A levesek nagy kedvenceim, a savanyúkáposztát imádom, a füstölt dolgokért egyenesen rajongok, szóval nem nehéz kitalálni, hogy ez a leves az egyik legnagyobb kedvencem a húsleves után…vagy inkább mellett.
Ahogy beköszönt az ősz, elérkezik a szezonja és egészen tél végéig, rendszeresen készítem.
Maga az étel elronthatatlan és talán az egyik legegyszerűbb recept, amit valaha megosztottam veletek, pedig a legtöbb nem a bonyolultságáról híres.
A lelke a savanyúkáposzta és a füstölt borda porc, így ha ezekre van jó beszerzési forrás, az elkészült étel garantáltan isteni lesz.
Hozzávalók:
- 70 dkg füstölt borda porc
- 1 kg savanyúkáposzta
- 3 babérlevél
- 5-6 borókabogyó
- 2 burgonya
Elkészítés:
A savanyúkáposztát átmosom és egy sütőbe is betehető edénybe teszem. a porcot tetszőleges méretűre darabolom, a káposztához adom, beleteszem a babérlevelet, a borókabogyót, a meghámozott burgonyákat (egészben), felöntöm annyi vízzel, hogy kb. 3 ujjnyira ellepje, befedem és 200 fokra előmelegtett sütőbe teszem: – légkeveréses fokozaton -.
Amikor felforrt, vissza veszem 160 fokra és befedés nélkül 3,5 – 4 órát főzöm.
Friss kenyérrel, tejföllel kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
