fbpx

Mustáros zöldbab

Amikor már unom a krumplit, rizst és a szokásos dolgokat, mindig a zöldségekhez nyúlok. Ezúttal a zöldbabra esett a választásom és nagyon fiom étel kerekedett! Jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra és remélem bele kerül a kedvenc receptjeim receptgyűjtőtökbe is.

Ha még nincs, ITT beszerezheted!

Köretnek is isteni, de főételként is megállja a helyét. én most natúr csirkemellet sütöttem hozzá, ami szerintem tökéletes párosítás.

Hozzávalók:

  • 45 dkg zöldbab (fagyasztottat használtam és nem a vágottat, hanem a hosszút)
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk magos dijoni mustár
  • 1 tk krémes dijoni mustár
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek frissen facsart citromlé

Elkészítés:

A  zöldbabot, forrásban lévő vízben 5-7 perc alatt roppanósra főzöm, majd leszűröm.

Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, rádobom a finomra vágott hagymát, megdinsztelem, majd mehetnek hozzá a mustárok, egy két kavarásnyit pirítom, felöntöm a tejszínnel, rádobom a lecsepegtetett zöldbabot, összeforgatom, meglocsolom a citromlével, keverek még rajta néhányat és kész is!

Elkészítési idő: 15 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarország KEDVENC

receptgyűjtője újra készleten!

A kedbenc családi recepteket írd bele ebbe a könyvbe, hogy ne vesszen nyoma egyetlen finomságnak sem!