A tojássalátáról általában a tejfölös, majonészes, joghurtos alapba forgatott főttojás jut eszünkbe, pedig számtalan elkészítesi módja van ennek az ételnek is.
…én most egy egészen más cerziót hoztam Nektek, amit érdemes kipróbálni, mert nagyon finom.
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 2 főtt tojás
- 10 dkg koktélparadicsom
- 20 dkg alma
- 10 dkg fejes saláta
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek méz
- 1 tk magos dijoni mustár
- 1 tk krémes dijoni mustár
- csipet só
Elkészítés:
A tojást megfőzöm, apró kockára vágom, hozzáadom az aprított salátát, a felezett paradicsomot, a szintén felkockázott almát, csipet sót és óvatosan összeforgatom.
Egy kisebb befőttes üvegbe teszem az olivát, a mézet és a mustárt, rátekerem a tetejét, alaposan összerázom, majd a salátára öntöm.
Fogyaszthatjuk azonnal, de be is tehetjük a hűtőszekrénybe, hogy kicsit összeérjenek az ízek.
Elkészítési idő: 10 perc
