fbpx

Bacönben sült édesburgonya szeletek

Gyűjtsd egy helyen kedvenc receptjeidet egy szuper RECEPTGYŰJTŐ könyvben! ITT!

 

Ez egy nagyon finom étel és tényleg szinte semmi meló nincs vele, úgyhogy nálunk gyakori vendég a konyhában, így gondoltam veletek is megosztom, hátha szeretni fogjátok.

Annyira egyszerű, hogy receptet sem kell hozzá szinte írni, csak néhány szösszenetet.

A burgonyát meghámozom, megmosom és hosszában kb. 1 cm vastag szeleteket vágok, minden szeletet betekerek egy-egy szelet baconbe és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom, majd megszórom friss rozmaringgal.

Sózni csak közvetlenül fogyasztáskor sózom, hogy sütés közben ne engedjen sok vizet, de ha a bacon sósabb fajta, el is hagyható a só.

180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, 25-30 perc alatt puhára sütöm. Szúrjuk meg egy villával és ha már puha, vegyük fel a hőmérsékletet 200 fokra és pirítsuk még 5-10 percet a szalonnát.

A sütési idő sütőnként változhat.

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarország KEDVENC

receptgyűjtője!

Egy könyv, ami receptekkel megtöltve megfizethetetlen
kincs lesz!