Bacönben sült édesburgonya szeletek

Gyűjtsd egy helyen kedvenc receptjeidet egy szuper RECEPTGYŰJTŐ könyvben! ITT!

 

Ez egy nagyon finom étel és tényleg szinte semmi meló nincs vele, úgyhogy nálunk gyakori vendég a konyhában, így gondoltam veletek is megosztom, hátha szeretni fogjátok.

Annyira egyszerű, hogy receptet sem kell hozzá szinte írni, csak néhány szösszenetet.

A burgonyát meghámozom, megmosom és hosszában kb. 1 cm vastag szeleteket vágok, minden szeletet betekerek egy-egy szelet baconbe és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom, majd megszórom friss rozmaringgal.

Sózni csak közvetlenül fogyasztáskor sózom, hogy sütés közben ne engedjen sok vizet, de ha a bacon sósabb fajta, el is hagyható a só.

180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, 25-30 perc alatt puhára sütöm. Szúrjuk meg egy villával és ha már puha, vegyük fel a hőmérsékletet 200 fokra és pirítsuk még 5-10 percet a szalonnát.

A sütési idő sütőnként változhat.

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük