Ha szeretitek az igazán szaftos húsokat, ez a recept gyorsan kedvenc lesz nálatok is!
Szerintem a finom sült tarja titka az alacsony hőmérsékleten, hosszú ideig sütés. Írom is a kedvenc receptemet! Próbáljátok ki és zsebeljétek be a létező összes elismerést, mert lesz! Nem kevés!
RECEPTGYŰJTŐ, amibe a család kedvenceit gyűjtheted ITT!
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéstarja csont nélkül
- 1,5 dl olaj vagy olvasztott sertészsír
- 1 púpozott ek füstölt fűszerpaprika
- 3 gerezd fokhagyma + 4 gerezd a tetejére
- 2 tk só + a szóráshoz
- 1 púpozott tk őrölt fűszerkömény
- 2 ág friss rozmaring vagy 1 tk szárított
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 0,5 dl víz
Elkészítés:
A zsiradékhoz keverem a fűszereket, a zúzott fokhagymát, az aprított rozmaringot. A húst besózom, majd bevágom, de nem vágom át teljesen, hogy vissza tudjam hajtani.
Kívül belül megkenem a fűszeres páccal, összehajtom, összetűzöm hústűvel, tepsibe teszem. Rádobom az aprított fokhagymát, a cikkekre vágott hagymákat, ha van itthon, szoktam ráaprítani póréhagymát is, meglocsolom a vízzel, befedem és 160 fokra előmelegített sütőben, kb. 4-4,5 óra alatt készre sütöm.
A sütési idő sütőnként és a hús méretétől függően változhat.
Ízlés szerint burgonyapürével, friss salátával kínálom, de hidegen, vékonyra szelve szendvicsbe is nagyon finom!
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
