fbpx

Répatorta golyók sütés nélkül

Ha idén Húsvétkor, Te is a sütés nélküli finomságokat választod, itt egy szuper recept, amit feltétlen próbálj ki.

Nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom. Ha nincs kedved csokitolvasztani, forgathatod daráltkekszbe, amit ízesíthetsz fahéjjal vagy gyömbérrel, esetleg cukrozatlan kakaóporral, de ha nem forgatod semmibe, akkor is szuper lesz.

A díszítéshez használt szárított répareszeléket úgy készítettem, hogy sajtreszelőn lereszeltem a répát, sütőpapírral bélelt tepsin szétterítettem és 65 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kiszárítottam.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált kekesz
  • 15 dkg reszelt sárgarépa
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 2 tk fahéj
  • 1 ek vanília kivonat
  • 35 dkg mascarpone
  • 25 ml late harvest édes fehérbor

Elkészítés:

A hozzávalókat tálba teszem, alaposan összedolgozom és tetszőleges méretű golyókat formázok.

A golyókat ízlés szerint márthatjuk fehércsokiba, forgathatjuk ízesített kekszmorzsába, mindenki készítse ízlése szerint.

én személy szerint a fehércsokira szavazok, megszórva szárított répareszelékkel.

Jót tesz neki, ha néhány órát hűtjük, de ha nem, azzal sincs baj, azonnal fogyasztható.

Elkészítési idő: 15 perc + hűtési idő

Magyarország KEDVENC

receptgyűjtője újra készleten!

A kedbenc családi recepteket írd bele ebbe a könyvbe, hogy ne vesszen nyoma egyetlen finomságnak sem!