fbpx

Gambas al ajillo

Sokszor kérés, hogy küldjek gyors receptet garnélához, így arra gondoltam, most ide is felteszem az egyik kedvencemet!

Pűr perc alatt kész és nagyon finom! Próbáljátok ki!

Hozzávalók:

  • 0,5 dl olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 chili
  • 30 dkg garnéla
  • 3 ek aprított petrezselyemzöld
  • fél citrom frissen facsart leve

Elkészítés:

Az olívaolajat serpenyőbe öntöm, rádobom a felszeletelt fokhagymát, a vékony karikára vágott chilit, megpirítom, majd hozzáadom a megtisztított garnélát, oldalanként 2-2 percet pirítom, megszórom az aprított petrezselyemzölddel, meglocsolom a frissen facsart citromlével, összeforgatom és forrón, pirított baguettel kínálom.

Elkészítési idő: 10 perc + a garnéla tisztítás

Magyarország KEDVENC

receptgyűjtője újra készleten!

A kedbenc családi recepteket írd bele ebbe a könyvbe, hogy ne vesszen nyoma egyetlen finomságnak sem!