Ez is egy tipikusan olyan recept, aminek helye van a családi receptkönyvben, ha egyszer elkészíted, rendszeresen felkerül a repertoárba, mert nagyon egyszerű elkészíteni és megunhatatlan.
A tölteléket és a fűszerezést is számtalan mód variálhatod, én most egy alap verzió receptjét hozom aztán csak a fantáziád ami határt szab.
Hozzávalók:
- 1,5 kg GoldenBurg burgonya
- 5 dkg parmezán sajt
- 1 tojás
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- sonka és mozzarella
- zsemlemorzsa a forgatáshoz
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A burgonyát puhára főzöm, krumplinyomóval megtöröm és hagyom kihűlni.
Amikor meghűlt, hozzáadom a reszelt parmezánt, a tojást, az aprított petrezselyemzöldet, sózom, borsozom, alaposan kikeverem, majd egyenlő méretű gombócokat formázok, amiknek a belsejét megtöltöm sonkával és mozzarellával.
A golyókat zsemlemorzsába forgatom, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom és
200 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütöm. A sütési idő függ a gombócok méretétől is.
Elkészítési idő: 45 perc
