fbpx

Pulled pork – kacsa

Imádjuk ezeket a tépett húsos finomságokat. Régóta készülök már kacsából is készíteni és ahogy szokták mondani, ami késik nem múlik, így eljöt ennek is az ideje….

…és, hogy is mondjám?! Valójában szavak nincsenek, hogy milyen finom lett!

Alapvetően egyszerű elkészíteni, mert csak össze dobjuk és mehet is a sütőbe, maga a sütés relatív sok idő, de ráér süldögélni amíg csináljuk a további teendőket.

én most a holland zsemle receptemet készítettem hozzá, ajánlom Nektek is, mert nagyon finom volt együtt!

Hozzávalók:

  • 1 kacsamell
  • 2 kacsacomb
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 2 ág friss rozmaring
  • kacsazsír
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A kacsacombokat alaposan megmosom, megtisztítom, papírtörlővel szárazra törlöm, sózom, borsozom, majd egy edényben, amit később a sütőbe is be tudok tenni, körbepirítom.

Amikor már szép aranysárga, hozzáadom a megpucolt, darabolt fokhagymát, a rozmaringot és felöntöm annyi zsiradékkal, ami ellepi.

140 fokra előmelegített sütőben, kb. 3 óra alatt készre sütöm. 

A sütési idő függ a combok és az edény méretétől is.

 

Amikor a hús elkészült, kiszedem a zsírból és két villa segítségével apróra tépkedem. Ha száraznak érezzük, meglocsolhatjuk a zsírral, amibe sütöttük.

Zsemlében, buciban kínáljuk, ízlés szerint adhatunk hozzá friss salátát! Jól illik hozzá a majonézes káposztasaláta is.

 

Elkészítési idő: 20 perc + sütési idő