fbpx

Holland zsemle

Neked van már RECEPTGYŰJTŐD? …mert ha igen, ezt a receptet feltétlen bele kell írni, ha pedig nincs kattints IDE!

Az elmúlt hetek sok-sok kifli, kenyér recept után gondoltam, hogy hozok Nektek egy zsemle receptet is és abból is az egyik legjobbat!

Isteni finom, pihe puha zsemlék, egyszerű elkészíteni és a végeredmény egészen káprázatos!…Süssétek, nagyon fogjátok szeretni és nagy lesz a siker!

Hozzávalók:

  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 3,2 dl tej
  • 60 dkg finomliszt
  • 2 ek cukor
  • 1 tk só
  • 6 dkg olvasztott vaj + 5 dkg a kenéshez

Elkészítés:

A langyos tejben feloldok egy tk lisztet, egy tk cukrot, belemorzsolom az élesztőt hagyom felfutni.

A hozzávalókat tálba teszem, hozzáadom a felfuttatott élesztőt és alaposan kidolgozom a tésztát, majd kendővel letakarva, meleg helyen, duplájára kelesztem (30-40 perc).

Lisztezett deszkára borítom, átgyúrom, 12 részre osztom és mindegyiket cipózom. Úgy formázom a gombócot, hogy a szélétől az alja felé “masszírozom”, hogy a teteje szép sima legyen.

A gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe (25cmx30cm) sorakoztatom egymás mellé, megkenem az olvasztott vaj felével, kendővel letakarom és meleg helyen, ismét duplájára kelesztem (30-40 perc).

Mikor szépen megkelt 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 15-20 perc alatt készre sütöm. Sütési idő sütőnként változhat, süssük szép pirosra. A sütési idő alatt, a sütő aljába, egy hőálló tálba tegyünk egy kis vizet, hogy sütés közben, folyamat párologjon.

Amikor megsült, kiveszem a sütőből és azonnal, még forrón lekenem a maradék olvasztott vajjal.

 

 

Elkészítési idő: 20 perc + kelesztés + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató

Gyűjtsd egy helyen kedvenc desszertjeidet!

csak 2.190 Ft