Hoztam Nektek ismét egy finomságot, amit nagyon egyszerű elkészíteni és remélem nagyon fogjátok szeretni.
Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvekben!
RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!
Hozzávalók:
A húsgolyókhoz:
- 45 dkg darálthús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk kakukkfű
- 1 kk fűszerpaprika
- 1 tojás
- 0,5 dl tej
- 5 dkg liszt
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
A paradicsomszószhoz:
- 0,5 dl olaj
- 3 dkg liszt
- 25 dkg aprított paradicsom konzerv
- 3 paradicsom
- 5 dl víz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A darálthúshoz adom a finomra vágott vöröshagymát, a lisztet, a tojást, a tejet, a fűszereket és alaposan összekeverem.
A masszából tetszőleges méretű golyókat formázok, megforgatom lisztben és felforrósított olajon körbepirítom őket, majd papírtörlőre szedem.
A serpenyőt kitörlöm, beleöntöm az olajat, a lisztet, kézi habverővel, folyamatos kevergetés melett, aranysárga rántást készítek, felöntöm a vízzel, csomómentesre keverem, hozzáadom a paradicsom konzervet, az apró kockára vágott paradicsomot, a fűszereket, alaposan összekeverem, majd fedő alatt, alacsony hőmérsékleten, 20-25 percet főzöm.
Ha olyan serpenyőt használunk, ami a sütőbe is betehető, akkor a paradicsom szószhoz adom az elősütött golyókat és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 30-35 perc alatt készre sütöm.
Ha a serpenyő nem tehető a sütőbe, akkor a golyókat hőálló tálba teszem, leöntöm a paradicsomos szósszal és így teszem a sütőbe.
Az elkészült golyókat párolt rizzsel, tejföllel meglocsolva kínálom.
Elkészítési idő: 70 perc
