Ez az a sütemény, amihez szinte minden családnak meg van a saját receptje. Van aki olajjal, van aki tejföllel készíti, mindenki másra esküszik.
Egy biztos, mindegyik elkészítési mód nagyon finom, én most hozom, ahogy én a legjobban szeretem.
Hozzávalók:
- 35 dkg magozott meggy befőtt
- 23 dkg puha vaj
- 28 dkg kristálycukor
- 3 tojás
- 0,5 dl tej
- 3 ek tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 35 dkg liszt
Elkészítés:
Elektromos habverő segítségével a vajat a cukorral felhabosítom, hozzáadom a tojásokat, a tejet, ezzel is alaposam kikeverem, majd mehet bele a tejföl és újabb keverés.
Egy tálban kézi habverővel összekeverem a lisztet a sütőporral, majd a tojásos, vajas masszához adom és összeforgatom.
Egy 37×27 cm méretű tepsit kibélelek sütőpapírral, belesimítom a masszát, a tetejére dobálom a lecsepegtetett meggyet és 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésű fokozaton, kb. 35 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.
A sütés ideje alatt a sütő aljába egy hőálló tálba vizet teszek, hogy párologjon.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
