fbpx

Epres cheesecake sütés nélkül

Múlt héten megbeszéltük Nikivel, hogy kitalál Nektek egy szuper anyák napi finomságot, amit nagyon egyszerű elkészíteni és gasztroajándéknak is remek ötlet.

Hétvégén már érkeztek is a képek, hétfőn pedig a kóstoló és bizton állítom, hogy ezzel a desszerttel nagy sikeretek lesz.

Amellett, hogy nagyon szép, isteni finom. Alapvetően nekem nem kedvenceim a mascarponés édességek, mert olyan egy sémára mennek, de ez teljesen más… …egészen fantasztikus az ízélmény és a szemet is gyönyörködteti, szóval készítsétek és lepjetek meg vele mindenkit, akit szeretnétek kicsit elvarázsolni, néhány percre kiszakítani a hétköznapokból és megajándékozni egy fantasztikus finomsággal.

….és ha még szeretnétek tovább fokozni, küldjetek hozzá egy csodás desszertgyűjtőt (ITT), amiben lakhatnak az ilyen és ehhez hasonló finomságok titkos receptjei. -20% anyák napi kuponkód: GASTROHOBBI20 

Kuponkód érvényes: 2021. május 02. 00:00

Hozzávalók:

2 üveg- 370 ml/üveg

Eperöntethez: 

  • 20 dkg friss eper
  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek méz

Cheesecake-hez:

  • 30 dkg krémsajt
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 ek görög krémjoghurt
  • 1 vanília rúd kikapart magja
  • 2 ek méz

Kekszréteghez: 

  • 14 dkg zabkeksz

Tetejére: 

    • 10 dkg friss eper

Elkészítés:

Az epret felkockázzuk majd a barna cukorral, mézzel együtt egy lábosba tesszük és 10 perc alatt lekvár sűrűségűre főzzük. Félretesszük hűlni, addig elkészítjük a krémet.

A krém hozzávalóit robotgép segítségével simára keverjük.

A zabkekszet aprítógépben, vagy egy klopfoló segítségével dúrvára összetörjük.

Az üvegeket előkészítjük és megtöltjük először a zabkeksszel, erre kerül a chessecake és végül a kihűlt eperöntet. 

A tetejét friss eper darabokkal és menta levéllel díszítjük. 

 

Elkészítési idő: 30 perc