fbpx

Rakott cukkini

Gyorsan kész receptek mindig jól jönnek, úgyhogy mutatom én, hogy készítem a rakott cukkinit mikor éppen semmire nincs időm, nemhogy főzni.

A gyorsaság nem megy az íz rovására, mert isteni finom étel. Készítsétek, jó lesz!

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvekben

RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!

Hozzávalók:

  • 5 szál újhagyma
  • 1 tv paprika
  • 3 ek aprított konzerv paradicsom vagy friss
  • 50 dkg darálthús
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • 1 tk majoranna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejföl
  • 3 közepes méretű bébi cukkini
  • 20 dkg mozzarella
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

Az újhagymát karikára vágom és kevés zsiradékon, az apró kockára vágott paprikával együtt megdínsztelem, majd hozzáadom a húst, fehéredésig pirítom, fűszerezem és készre főzöm.

Amikor a hús elkészült, hozzákeverem a tejföl felét.

A cukkinit megmosom, kb. fél cm vastagságú karikákat vágok (én hámozni nem szoktam). Egy hőálló tálat kikenek olívaolajjal, belesorakoztatom a felkarikázott cukkini felét, ráöntöm a húsos ragut, megpakolom a maradék cukkinivel, a tetejére simítom a tejfől másik felét, megszórom a széttépkedett mozzarellával és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 20 perc alatt készre sütöm.

…mi roppanósan szeretjük a cukkinit, ennyi idő éppen elég ahhoz, hogy kicsit megpárolódjon. Aki puhábban szereti, mehet több időre, csak vigyázzatok, a tetején a sajt ne égjen meg.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő