Gyorsan kész receptek mindig jól jönnek, úgyhogy mutatom én, hogy készítem a rakott cukkinit mikor éppen semmire nincs időm, nemhogy főzni.
A gyorsaság nem megy az íz rovására, mert isteni finom étel. Készítsétek, jó lesz!
Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvekben!
RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!
Hozzávalók:
- 5 szál újhagyma
- 1 tv paprika
- 3 ek aprított konzerv paradicsom vagy friss
- 50 dkg darálthús
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 1 tk majoranna
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 dl tejföl
- 3 közepes méretű bébi cukkini
- 20 dkg mozzarella
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
Az újhagymát karikára vágom és kevés zsiradékon, az apró kockára vágott paprikával együtt megdínsztelem, majd hozzáadom a húst, fehéredésig pirítom, fűszerezem és készre főzöm.
Amikor a hús elkészült, hozzákeverem a tejföl felét.
A cukkinit megmosom, kb. fél cm vastagságú karikákat vágok (én hámozni nem szoktam). Egy hőálló tálat kikenek olívaolajjal, belesorakoztatom a felkarikázott cukkini felét, ráöntöm a húsos ragut, megpakolom a maradék cukkinivel, a tetejére simítom a tejfől másik felét, megszórom a széttépkedett mozzarellával és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 20 perc alatt készre sütöm.
…mi roppanósan szeretjük a cukkinit, ennyi idő éppen elég ahhoz, hogy kicsit megpárolódjon. Aki puhábban szereti, mehet több időre, csak vigyázzatok, a tetején a sajt ne égjen meg.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
