fbpx

Burgonyabundában sült sertéskaraj

Most egy feltúrbózott, igazán laktató főétellel készültem nektek. A megszokott zsemlemorzsa helyett reszelt burgonyába forgattam a husit.

Hozzávalók:

  • 5 ek liszt
  • 3 dkg parmezán
  • 4 egész tojás
  • 1 ek friss rozmaring
  • 40 dkg reszelt GoldenBurg burgonya
  • 50 dkg sertéskaraj
  • Ízlés szerint só, bors
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés:

A lisztet a parmezánnal, sóval, borssal összekeverem és félreteszem. A tojásokat a rozmaringgal alaposan felverem és félreteszem. Egy másik tányérba nagy lukú reszelővel lereszelem a megpucolt burgonyát és ezt is félre teszem a panírozáshoz. A karaj szeleteket egy klopfoló segítségével vékonyra ütögetem. Ha ezekkel kész vagyunk kezdődhet a panírozás. A panírozás előtt feltehetjük az olajat egy serpenyőbe melegedni, így mire bepanírozzuk a hús szeleteket az olaj is kellően felmelegszik. Először a lisztes keverékbe forgatom, aztán a tojásba és végül a reszelt burgonyába. Kezdődhet is a sütés. Akkor kész mikor mindkét oldal arany barnára sült.

Jó étvágyat!

Ízlés szerint friss salátával és majonézzel tálalom.

 

Elkészítési idő: 20 perc + sütési idő