Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek liszt
- 6 dl tej
- 15 dkg reszelt trappista sajt + 5 dkg a szóráshoz
- 15 dkg reszelt gouda sajt
- 15 dkg mozzarella
- 50 dkg száraz tészta
- ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük, leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük.
Felolvasztom a vajat, pár perc alatt megpirítom rajta a lereszelt fokhagymát és megszórom a liszttel. Egy kézi habverővel folyamatosan kevergetem, amíg szép aranybarna rántást nem kapok, majd óvatosan, fokozatosan, folyamatos kevergetés mellett felöntöm a tejjel és csomómentesre kavarom.
A kifőtt tésztát összekeverem az elkészített szósszal, megszórom a reszelt sajtokkal, vajjal kikent sütőformába öntöm, rámorzsolom a mozzarellát, megszórom a trapistával és 170 fokra előmelegített sütőbe dugom 15 percre. A sütési idő sütőnként változhat, az a cél, hogy szép pirosra piruljon a teteje.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
