fbpx

Túrógombóc

Nagyon szeretem a pihe puha túrógombócot, főleg a sütőben készült változatot, de mivel ahhoz már van fenn recept, így most jöjjön a hagyományos verzió.

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 tojás
  • 2 ek cukor
  • 1 tk vanília őrlemény
  • 7 lapított ek búzadara
  • fél citrom reszelt héja
  • csipet só

Elkészítés:

A cukrot a tojással felhabosítom, hozzáadom a túrót, a vaníiliát, a búzadarát, a citromhéjat, a sót, alaposan összedolgozom majd 2-3 órára hűtőbe teszem.

A pihetntetés után tetszőleges méretű golyókat formázok és forrásban lévő vízben kifőzöm őket. Miután feljönnek a víz tetejére még 2-3 percet főzöm és el is készültek.

Ízlés szerint pirított morzsába, darált dióba, mákba forgatom.

 

Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés