Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 tojás
- 0,5 dl olaj
- 2 dl tej
- 4 dl víz
- 1 alma
- 1 kk őrölt vanília
Elkészítés:
A liszthet hozzáadom a tojásokat, az olajat, a tejet és 1 dl vizet. Kézi habverővel csomómentesre keverem. Olyan sűrű galuskatészta állagú tésztát kell kapnom. Ezt nagyon szépen ki lehet keverni csomómentesre, szép selymesre, majd hozzáadom a nagylyukú sajtreszelőn lereszelt almát, a vaníliaőrleményt, összeforgatom és tovább higítom a maradék vízzel.
Palacsintasütőben kisütöm és fahéjjas porcukorral megszórva kínálom.
…én most a nagy, elektromos palacsintasütő lapon sütöttem, mert nagyon régen szerettem volna egy ilyet és most, hogy megvan, mindent ezen sütök, még az omlettet is 🙂
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
