Egy újabb egyserpenyős recept, amiket mindig annyira szerettek, nem mellékesen én is. 🙂
Igazi hétköznapi, gyorsan kész finomság és szerencsére hozzávaló sem kell sok.
Ha szeretitek az egyserpenyős ételeket és sokszor felmerül nálatok is a “már megint mit főzzek kérdés” van egy szuper könyvünk a számotokra! ITT!
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 50 dkg darálthús (sertés-marha vegyesen, de használhattok csirkét is vagy amit szerettek)
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek POTI balzsamecet
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 3 ek aprított petrezselyemzöld
- 80 dkg édesburgonya
- 0,5 dl víz
- 10 dkg reszelt sajt
- Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A darálthúst az apróra vágott vöröshagymával, tetszőleges zsoradékon megpirítom, sózom, borsozom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a balzsamecetet, a kockára vágott paprikát,az aprított petrezselyemzöldet, a szintén kockára vágott édesburgonyát, felöntöm 0,5 dl vízzel és alacsony hőmérsékleten, fedő alatt kb. 10-15 perc alatt puhára párolom.
Amikor a burgonya megpuhult, megszórom reszeltsajttal és 220 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt készre sütöm.
Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínálom.
Elkészítési idő: 40 perc
