Sajttal sült édesburgonya pikáns húsraguval

Ha lett volna itthon egy serpenyőm amit be tudok tenni a sütőbe, akkor ez is egy újabb egyserpenyős recept lenne, amit annyira szerettek… de mivel már szinte minden mozditható eszköz a konyhából benn van a stúdióban, így csak ezt a pite formát találtam 🙂

Igazi hétköznapi, gyorsan kész finomság és szerencsére hozzávaló sem kell sok.

Ha szeretitek az egyserpenyős ételeket és sokszor felmerül nálatok is a “már megint mit főzzek kérdés” van egy szuper könyvünk a számotokra! ITT!

Hozzávalók:

  • 40 dkg darálthús (sertés-marha vegyesen)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 2 nagyobb édesburgonya
  • 10 dkg reszelt sajt
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors és borsikafű

Elkészítés:

A darálthúst az apróra vágott vöröshagymával, tetszőleges zsoradékon megpirítom, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, a kockára vágott paprikát, a szintén kockára vágott édesburgonyát, befűszerezem, felöntöm 0,5 dl vízzel és alacsony hőmérsékleten, fedő alatt kb. 10-15 perc alatt puhára párolom.

Amikor a burgonya megpuhult, megszórom reszeltsajttal és 220 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütöm.

Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínálom.

 

Elkészítési idő: 30 perc

Ezt a receptkönyvünket imádni fogod!

A valaha volt legtöbb előrendelés erre a könyvünkre érkezett.

 Készletről, gyors szállítással azonnal küldjük.