Sajttal sült édesburgonya pikáns húsraguval

Egy újabb egyserpenyős recept, amiket mindig annyira szerettek, nem mellékesen én is. 🙂

Igazi hétköznapi, gyorsan kész finomság és szerencsére hozzávaló sem kell sok.

Ha szeretitek az egyserpenyős ételeket és sokszor felmerül nálatok is a “már megint mit főzzek kérdés” van egy szuper könyvünk a számotokra! ITT!

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 50 dkg darálthús (sertés-marha vegyesen, de használhattok csirkét is vagy amit szerettek)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek POTI balzsamecet
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 3 ek aprított petrezselyemzöld
  • 80 dkg édesburgonya
  • 0,5 dl víz
  • 10 dkg reszelt sajt
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A darálthúst az apróra vágott vöröshagymával, tetszőleges zsoradékon megpirítom, sózom, borsozom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a balzsamecetet, a kockára vágott paprikát,az aprított petrezselyemzöldet, a szintén kockára vágott édesburgonyát, felöntöm 0,5 dl vízzel és alacsony hőmérsékleten, fedő alatt kb. 10-15 perc alatt puhára párolom.

Amikor a burgonya megpuhult, megszórom reszeltsajttal és 220 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt készre sütöm.

Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínálom.

 

Elkészítési idő: 40 perc

Ez a könyvbox a legszuperebb ajándékötlet, ha valakit receptkönyvvel lepnél meg!

Rendeld elő most!