Tejszín nélkül is lehet finom, szaftos tésztát készíteni! Ehhez hozom most Nektek a kedvenc receptemet! A pirított gomba isteni íze a spagettivel és a parmezánnal…isteni!
Ha szeretitek az egyserpenyős ételeket és sokszor felmerül nálatok is a “már megint mit főzzek kérdés” van egy szuper könyvünk a számotokra! ITT!
Hozzávalók:
- 30 dkg száraztészta
- 10 dkg vaj
- 70 dkg csiperke gomba
- 3 gerezd fokhagyma
- fél citrom frissen facsart leve
- 10 dkg rezselt parmezan
- 2 ek aprított snidling (lehet újhagyma is)
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint kifőzöm. A főzővízből egy keveset félre teszek.
A gombát megmosom (én pucolni nem szoktam), felszeletelem és a vaj felén aranysárgára pirítom.
Mikor a gomba megpirult, hozzáadom a finomra vágott fokhagymát, a maradék vajat, néhányszor átforgatom, majd rádobom a kifőtt, lecsepegtetett tésztát, a citrom levét, a parmezánt, sózom, borsozom, adok hozzá 6-7 evőkanállal a főzővízből, összeforralom és az aprított snidlinggel megszórva kínálom.
Elkészítési idő: 30 perc
