Ezek a sörös panírok mindig olyan jól szoktak menni, úgy gondoltam hozok most egy ilyen receptet sertés hússal is mert nagyrészt eddig csirkével készítettem.
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéskaraj
- 1 tk majoranna
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk fűszerpaprika
- 20 dkg finomliszt + 3 ek a forgatáshoz
- 2 tojás
- 2 dl világos sör
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst 2 ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát, a reszelt fokhagymát, a fűszerpaprikát, alaposan összeforgatjuk és félretesszük amíg elkészítjük a masszát.
A liszthez adjuk a tojást, a sör felét, sózzuk és kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd hígítjuk a maradék sörrel.
A befűszerezett húst lisztbe forgatjuk, majd a masszába és forró olajban, mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
Ízlés szerint krumplipürével, friss salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
