Akik rendszeresen követik az oldalt tudják, hogy a sütésnek is szeretem az egyszerűbb végét megfogni, így nagyon szeretem a kelesztés nélküli pékárut. Szerintem ha jó a recept akkor nem megy a minőség rovására az idő… vagyis a rá nem fordított idő 🙂
Ez az egyik legjobb HWGH30 pogácsa receptem és természetesen kelesztés nélküli, úgyhogy próbáljátok ki, aztán csak győzzétek sütni, mert nagyon kapós 🙂
Hozzávalók:
- 2 dl tejföl
- csipet cukor
- 3 dkg élesztő
- 40 dkg liszt
- 2 tk só
- 20 dkg puha vaj
- 10 dkg reszelt parenyica sajt
- 10 dkg reszelt trappista sajt + szóráshoz
- 1 tojássárgája a kenéshez
Elkészítés:
A tejfölt összekeverem a cukorral és a morzsolt élesztővel.
A liszthez adom a sót, alaposan összekeverem, majd hozzáadom a vajat, elmorzsolom.
Amikor a vaj már szépen eloszlott a lisztben hozzáadom a reszelt sajtokat, az élesztős tejfölt és kidolgozom a tésztát.
Lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagságúra nyújtom, lekenem a felvert tojássárgájával, ízlés szerint megszórom reszelt sajttal, tetszőleges méretű pogácsákat szaggatok és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő sütőnként változhat és függ a pogácsák méretétől is. A sütés ideje alatt legyen a sütő aljában egy tűzálló tálban víz, hogy sütés közben párologjon, jót tesz a kelt tésztának.
Elkészítési idő: 50 perc
