Tejfölös-sajtos pogácsa kelesztés nélkül

Akik rendszeresen követik az oldalt tudják, hogy a sütésnek is szeretem az egyszerűbb végét megfogni, így nagyon szeretem a kelesztés nélküli pékárut. Szerintem ha jó a recept akkor nem megy a minőség rovására az idő… vagyis a rá nem fordított idő 🙂

Ez az egyik legjobb HWGH30 pogácsa receptem és természetesen kelesztés nélküli, úgyhogy próbáljátok ki, aztán csak győzzétek sütni, mert nagyon kapós 🙂

Hozzávalók:

  • 2 dl tejföl
  • csipet cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 40 dkg liszt
  • 2 tk só
  • 20 dkg puha vaj
  • 10 dkg reszelt parenyica sajt
  • 10 dkg reszelt trappista sajt + szóráshoz
  • 1 tojássárgája a kenéshez

Elkészítés:

A tejfölt összekeverem a cukorral és a morzsolt élesztővel.

A liszthez adom a sót, alaposan összekeverem, majd hozzáadom a vajat, elmorzsolom.

Amikor a vaj már szépen eloszlott a lisztben hozzáadom a reszelt sajtokat, az élesztős tejfölt és kidolgozom a tésztát.

Lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagságúra nyújtom, lekenem a felvert tojássárgájával, ízlés szerint megszórom reszelt sajttal, tetszőleges méretű pogácsákat szaggatok és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom.

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként változhat és függ a pogácsák méretétől is. A sütés ideje alatt legyen a sütő aljában egy tűzálló tálban víz, hogy sütés közben párologjon, jót tesz a kelt tésztának.

 

Elkészítési idő: 50 perc