Fűszeres tarja szeletek vele sült burgonyával

Mostanában elég sokat használom az airfryer készüléket, mert látom, hogy egyre nagyobb az igény receptügyben, úgyhogy a csirke után most jöhet egy sertés 🙂

Hozzávalók:

  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 friss rozmaring ág
  • 60 dkg KOMETA szeletelt sertéstarja
  • 4 db sütni való burgonya
  • 1 csomag KOMETA ínyenc szeletelt bacon
  • Ízlés szerint só és tarka bors

Elkészítés:

A fokhagymát a rzmaring levelekkel és a sóval egy mozsárban összedörzsölöm, majd hozzáadom a szemes borsot és ezzel is elmorzsolom.

A húszeleteket nagy kockásra beirdalom – vigyázva, hogy ne vágjam át a hússzeletet – és bekenem a fokhagymás masszával.

Egy sütőpapírra karikára vágott burgonyát teszek, erre egy szelet bacon, egy szelet hús, megint egy szelet bacon, egy sor burgonya, újabb bacon és hús, a tetejét baconnal zárom és becsomagolom a sütőpapírba. Készítek még egy csomagot és airfryer készülékben, 195 fokon 45 percet sütöm, majd kiszedem a papírból és további 10-15 perc alatt szép pirosra sütöm.

A sütési idő sütőnként változhat és függ a hússzeletek vastagságától is.

Ízlés szerint kínálhatunk hozzá friss salátát vagy savanyúságot.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő