Mostanában elég sokat használom az airfryer készüléket, mert látom, hogy egyre nagyobb az igény receptügyben, úgyhogy a csirke után most jöhet egy sertés 🙂
Hozzávalók:
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 friss rozmaring ág
- 60 dkg KOMETA szeletelt sertéstarja
- 4 db sütni való burgonya
- 1 csomag KOMETA ínyenc szeletelt bacon
- Ízlés szerint só és tarka bors
Elkészítés:
A fokhagymát a rzmaring levelekkel és a sóval egy mozsárban összedörzsölöm, majd hozzáadom a szemes borsot és ezzel is elmorzsolom.
A húszeleteket nagy kockásra beirdalom – vigyázva, hogy ne vágjam át a hússzeletet – és bekenem a fokhagymás masszával.
Egy sütőpapírra karikára vágott burgonyát teszek, erre egy szelet bacon, egy szelet hús, megint egy szelet bacon, egy sor burgonya, újabb bacon és hús, a tetejét baconnal zárom és becsomagolom a sütőpapírba. Készítek még egy csomagot és airfryer készülékben, 195 fokon 45 percet sütöm, majd kiszedem a papírból és további 10-15 perc alatt szép pirosra sütöm.
A sütési idő sütőnként változhat és függ a hússzeletek vastagságától is.
Ízlés szerint kínálhatunk hozzá friss salátát vagy savanyúságot.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
