A farsang még messze van, de nálunk az őszi szezonnak is van fánkja, így most mutatom nektek az egyik kedvenc almás receptemet.
Hozzávalók:
- 3 db közepes méretű alma
- 10 g sütőpor
- 10 g eritrit
- 1 tojás
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 kk vanília őrlemény
- 40 dkg liszt
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az almákat meghámozom, sajtreszelőn lereszelem, majd összes többi hozzávalóval együtt összekeverem.
A megadott liszt mennyisége csak hozzávetőleges, a cél, hogy egy jól formázható, nyújtható tésztát kapjunk és ez attól is függ mennyire leveses az alma illetve, hogy milyen liszttel dolgozunk.
Amikor a tészta már nem ragad, ujjnyi vastagra nyújtom, tetszőleges méretőméretű fánkokat szaggatok és bő, forró olajban kisütöm.
Ízlés szerint házi dzsemmel, pudinggal kínálom.
Elkészítési idő: 30 perc
