20 perces szaftos tészta – tejszín nélkül

Szerintem ezt a receptet nagyon fogjátok szeretni, szuper egyszerű elkészíteni, nagyon szaftos, nagyon finom és kevés hozzávalós. Igazi rohanós hétköznapok megmentője.

Hozzávalók:

  • 30 dkg kolozsvári szalonna
  • 25 dkg Ammerlander trappista sajt reszelve
  • 3 db tojássárgája
  • 3 ek a szalonna zsírjából
  • 20 dkg száraztészta
  • 2 merőkanál a tészta főzővizéből
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint kifőzöm.

A szalonnát kockára vágom, egy serpenyőben ropogósra sütöm, majd tányérra szedem és félre teszem a kisült zsírját is.

A reszeltsajtot borsozom, hozzáadom a tojássárgákat, a szalonna zsírjából 3-4 evőkanálnyit és alaposan összekeverem.

A lecsepegtetett tésztát a serpenyőbe teszem, adok hozzá két evőkanálnyit a tészta főzővizéből, hozzákeverem a sajtos, tojásos keveréket és folyamatos kevergetés közben kiforralom.

A végén még fűszerezhetjük, a sóval óvatosan bánjunk mert a szalonna is sós.

Elkészítési idő: 20 perc

Ez a könyvbox a legszuperebb ajándékötlet, ha valakit receptkönyvvel lepnél meg!

Rendeld elő most!