Szerintem ezt a receptet nagyon fogjátok szeretni, szuper egyszerű elkészíteni, nagyon szaftos, nagyon finom és kevés hozzávalós. Igazi rohanós hétköznapok megmentője.
Hozzávalók:
- 30 dkg kolozsvári szalonna
- 25 dkg Ammerlander trappista sajt reszelve
- 3 db tojássárgája
- 3 ek a szalonna zsírjából
- 20 dkg száraztészta
- 2 merőkanál a tészta főzővizéből
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint kifőzöm.
A szalonnát kockára vágom, egy serpenyőben ropogósra sütöm, majd tányérra szedem és félre teszem a kisült zsírját is.
A reszeltsajtot borsozom, hozzáadom a tojássárgákat, a szalonna zsírjából 3-4 evőkanálnyit és alaposan összekeverem.
A lecsepegtetett tésztát a serpenyőbe teszem, adok hozzá két evőkanálnyit a tészta főzővizéből, hozzákeverem a sajtos, tojásos keveréket és folyamatos kevergetés közben kiforralom.
A végén még fűszerezhetjük, a sóval óvatosan bánjunk mert a szalonna is sós.
Elkészítési idő: 20 perc
