Ha egy igazán pihe-puha muffin receptet szeretnél, akkor ezt feltétlen próbáld ki. Szuper egyszerű elkészíteni és nagyon finom, pille könnyű a tésztája.
Hozzávalók:
- 10 dkg puha vaj
- 12 dkg kristálycukor
- 2 tojás
- 10 dkg reszelt sárgarépa
- 20 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tk vanília őrlemény
- 1 dl tej
- 8 dkg csokoládé
Elkészítés:
A vajat a cukorral gépi habverővel felhabosítom. Itt ne spóroljuk az idővel, mert ettől lesz finom puha a tésztája.
Amikor már szép habos, hozzákeverem a tojásokat és ezzel is felverem, majd hozzáforgatom a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sárgarépát.
A liszthez adom a sütőport, a sót, a vaníliát és kézi habverővel alaposan összekeverem.
A tej felét hozzáöntöm a tojásos masszához, összekeverem, majd jöhet a lisztes keverék fele, ezzel is elkeverem, majd a tej másik fele, keverés és végül a liszt, beleforgatom az aprított csokoládét és szép simára keverem és egy 12 adagos muffonformába kanalazom.
200 fokra előmelegített sütőben, 20-22 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.
A sütési idő alatt egy hőálló tálban vizet szoktam tenni a sütőbe, így még könnyebb lesz a sütemény tésztája.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
