Jó kis tépett húsos szendvics. Nagyon szeretem, gyakran készítem, ha vendégeket hívunk, mert mindig nagy sikert arat és jól készíthető nagy mennyiségben 🙂
Hozzávalók:
- 2 dl ketchup
- 2 tk mustár
- 1 lilahagyma
- 2 ek barnacukor
- 1 ek só
- 1 mk őrölt tarkabors
- 1 ek füstölt fűszerpaprika
- 2 ek almaecet
- 2 ek worchester szósz
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl alaplé (készülhet leveskockából is)
- 7 db csirke felsőcomb
Elkészítés:
A lilahagymát apró kockára vágom, a fokhagymát lereszelem és egy öntöttvas lábosba (ha nincs lehet tepsi, vagy egy magasabb falú edény, serpenyő amit sütőben is lehet használni) a többi hozzávalóval együtt kikeverem.
Beleforgatom a szószba a csirkecombokat, befedem és 150 fokra előmelegített sütőben kb. 3 óra alatt készre sütöm.
A sütési idő sütőnként változhat és függ a combok méretétől is. Amikor már jó sűrű a szaft, a hús pedig leomlik a csontról, elkészült.
Az elkészült combokról leszedem a bőrt, kiszedem a csontokat és két villával cafatokra szedem a húst.
Ízlés szerint friss zsemlében vagy kenyérszeleteken, salátával kínálom.
Jól illik hozzá ropogtatni valónak cikkekre vágott piros alma és burgonyachips.
Elkészítési idő: 200 perc
