Túrófánk

Ritkán sütök bő olajban, de ez az az édesség amivel kivételt teszek, mert nagyon szeretnjük, nem mondom, hogy gyakran készítem, de amikor igen, mindig olyan jókedvem lesz tőle, ahogy a kis apró gombócok forgnak sütés közben, aztán ahogy a finom fahéjas porcukor keveredik a vaníliás tejföllel, egyszerűen isteni.

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 3 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 1 tk frissen facsart citromlé
  • 17 dkg 20%-os tejföl
  • 30 dkg finomliszt
  • 5 g szódabikarbóna

Elkészítés:

Egy villával a túrót összetöröm, a tojással és a cukorral alaposan összekeverem, majd hozzáadom a lisztet, a szódabikarbónát és alaposan kikeverem.

 

Teás kanállal forró olajba kisebb fánkokat szaggatok, közepes hőmérsékleten aranysárgára sütöm, majd papírtörlőre szedem és hagyom lecsepegni.

 

A fánkok sütés közben, maguktól megfordulnak.

 

Ízlés szerint fahéjas cukorba forgatjuk vagy megszórjuk fahéjas porcukorral. 

 

Dzsemmel, vaníliás édes tejföllel kínálom.

 

Elkészítési idő: 25 perc