Ritkán sütök bő olajban, de ez az az édesség amivel kivételt teszek, mert nagyon szeretnjük, nem mondom, hogy gyakran készítem, de amikor igen, mindig olyan jókedvem lesz tőle, ahogy a kis apró gombócok forgnak sütés közben, aztán ahogy a finom fahéjas porcukor keveredik a vaníliás tejföllel, egyszerűen isteni.
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 3 tojás
- 8 dkg cukor
- 1 tk frissen facsart citromlé
- 17 dkg 20%-os tejföl
- 30 dkg finomliszt
- 5 g szódabikarbóna
Elkészítés:
Egy villával a túrót összetöröm, a tojással és a cukorral alaposan összekeverem, majd hozzáadom a lisztet, a szódabikarbónát és alaposan kikeverem.
Teás kanállal forró olajba kisebb fánkokat szaggatok, közepes hőmérsékleten aranysárgára sütöm, majd papírtörlőre szedem és hagyom lecsepegni.
A fánkok sütés közben, maguktól megfordulnak.
Ízlés szerint fahéjas cukorba forgatjuk vagy megszórjuk fahéjas porcukorral.
Dzsemmel, vaníliás édes tejföllel kínálom.
Elkészítési idő: 25 perc
