Mostanában nagyon gyakran készítek ilyen zöldséges tésztákat. Nagyon élvezem, hogy tejszín nélkül is milyen szaftos és krémes állagú szószokat tudok csinálni, arról már nem is beszélve, hogy ezek a gyönyörű színek a szemet is gyönyörködtetik és nem mellékesen varázslatos ízvilág.
Ami nagyon jó még bennük, hogy szuper egyszerű elkészíteni őket, gyorsan megvan és nagyon finomak. Szóval hajrá! Próbáljátok ki ezt is.
Hozzávalók:
- 25 dkg száraztészta
- 3 közepes méretű cékla
- 20 dkg feta sajt
- 2 merőkanál a tészta főzővizéből
- 1 ek olívaolaj
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint megfőzöm.
A céklát meghámozom, felkockázom, meglocsolom az olívaolajjal és airfryerben vagy sütőben 205 fokon 12 perc alatt megsütöm.
Amikor a cékla megsült, turmixba teszem, adok hozzá 2 merőkanállal a tészta főzővizéből, hozzáteszem a feta felét, sózom, megszórom frissen őrölt tarka borssal és összeturmixolom.
A kifőtt tésztát a céklás-fetás krémbe forgatom. Megszórom a maradék, apró kockára vágott fetával, frissen aprított petrezselyemzölddel és azonnal kínálom.
Elkészítési idő: 25 perc
