Nagyon szeretem a leveseket, de ezzel nem mondtam semmi újdonságot, hiszen ezt már soszor leírtam 🙂
Mostanában kimondottan nagy kedvenceim lettek ezek a krémes levesek, amik minimál fűszert tartalmaznak, nem lisztezettek, nem berántottak, csak olyan naturan, a zöldségek ízei.
Hozok most nektek egy ilyen receptet, hátha ti is megkedvelitek ezeket a nagyon egészséges finomságokat.
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek aprított friss vagy szárított snidling
- 5 ek tejföl
- 1 tk borsikafű
- Ízlés szerint só
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedem, alaposan megmosom, hozzáadom a fokhagymát, a fűszereket, annyi vizet ami éppen csak ellepi és puhára főzöm.
Amikor megfőtt, belekanalazom a tejfölt, leturmixolom, ha esetleg szükséges még higíthatjuk vízzel, ez ízlés dolga, forralok rajta egyet és már tálalom is.
Ízlés szerint adhatunk hozzá pirított kenyérkockáta vagy pirított vajas kiflikarikákat.
Elkészítési idő: 25 perc
