Krémes brokkoli leves

Nagyon szeretem a leveseket, de ezzel nem mondtam semmi újdonságot, hiszen ezt már soszor leírtam 🙂

Mostanában kimondottan nagy kedvenceim lettek ezek a krémes levesek, amik minimál fűszert tartalmaznak, nem lisztezettek, nem berántottak, csak olyan naturan, a zöldségek ízei.

Hozok most nektek egy ilyen receptet, hátha ti is megkedvelitek ezeket a nagyon egészséges finomságokat.

Hozzávalók:

  • 50 dkg brokkoli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek aprított friss vagy szárított snidling
  • 5 ek tejföl
  • 1 tk borsikafű
  • Ízlés szerint só

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedem, alaposan megmosom, hozzáadom a fokhagymát, a fűszereket, annyi vizet ami éppen csak ellepi és puhára főzöm.

Amikor megfőtt, belekanalazom a tejfölt, leturmixolom, ha esetleg szükséges még higíthatjuk vízzel, ez ízlés dolga, forralok rajta egyet és már tálalom is.

Ízlés szerint adhatunk hozzá pirított kenyérkockáta vagy pirított vajas kiflikarikákat.

 

Elkészítési idő: 25 perc